Filmstar

Filmstar stamt af van de alomgekende stempelhengst, Florenstan . Filmstar’s moeder , Red River , behaalde meer dan 30 overwinningen in de S klasse en hoger. Uit deze moederstam kennen we vele bekende namen zoals de gekeurde hengsten Fullgarie, Dark Rubin en Doncaster + ook talrijke S dressuur- en S springpaarden onder wie Classic Man, Reness, Goldmilan, Forever en het Internationaal Springpaard Magister dat onder Ulrich Meyer zu Bexten springt.
Deze youngster behaalde hoge punten op zijn 30 dagen test te Warendorf waaronder een 9 voor het springen! In 2005 won hij reeds enkele rijpaardenproeven te Duitsland met hoge scores als 81 en 83%. De jury waardeert zijn evenwicht, souplesse en de 3 uitstekende basisgangen. In 2006 won hij verschillende A proeven met meer dan 80% in Duitsland en op het BK te Gesves behaalde hij een mooie zevende plaats. In 2007 won deze hengst verschillende L proeven (niveau 2) te Duitsland met scores rond de 75%!

Filmstar heeft momenteel een 90 tal nakomelingen en tot nog toe is er GEEN ENKELE VOS geboren. We kunnen u bijna voor 100% garanderen dat deze hengst vrij is van vosfactor!
Filmstar is een unieke kans om het wereldbefaamde Florestan bloed in huis te halen. De grootste fokker van Europa namelijk PAUL SCHOCKEMOHLE kocht onlangs een zoon van FIMSTAR! Daar zullen we zeker nog van horen …

Filmstar heeft in 2008 ook bewezen een zeer goed springpaard te zijn. Onder springruiter Kristof De Schutter liep hij verschillende foutloze omlopen tot en met het 1m20 niveau. Hij behaalde een prachtige 2de plaats in de 1m20 cup van Stoeterij de Breemeersen deze zomer!

Op zijn 70 dagen test die plaatsvonden in de nazomer van 2008 was onze FILMSTAR een opvallende verschijning. Hij behaalde een prachtige 3de plaats in het eindresultaat en was de beste hengst in het algemeen totaal. Dit dankzij een derde plaats op de dresuur en een derde plaats in het springen te behalen!

In 2009 nam Filmstar met succes aan enkele eventings deel met een schitterende derde plaatst in BEVERLO. Hij won ook de klasse Zwaar dressuur te Ruddervoorde.

In 2010 klasseerde Filmstar zich in de klasse L Eventing en werd door een kwetsuur enkele maanden op rust gezet.

Ondertussen liep Filmstar met succes St Georges en Inter I.

Ook wordt Filmstar ter afwisseling van zijn dressuurwerk terug in het springen uitgebracht en dit op een hoogte van 1m20-1m30 door de 16-jarige Jelle Sapin.

Bekijk foto’s van Filmstar – Bekijk video’s van Filmstar