Ringostar van Oudenhove

2017 – zwart – hengst – BWP – RX goedgekeurd

Een gitzwarte hengst met als vader Filmstar en aan moeders zijde topspringbloed namelijk Castelino vd Helle (Cassini x Landgraf) x Ernest (Jalisco B) x Fevrier.

Vader van Castelino, Cassini I, is één van de boegbeelden van het Holsteiner Verband. Cassini I zelf liep internationaal succesvol onder Bo Kristoffersen en Franke Sloothaak. Zijn producten zijn wereldwijd gevraagd denken we maar aan Cavalor Cumano (Jos Lansink) en Eurocommerce Berlin (Gerco Schröder). Op de WBFSH ranking van hengsten staat hij op een 18 de plaats.
Castelino liep verschillende foutloze omlopen in de proeven Jonge Paarden. Won in Mechelen de 7-jarige hengstenrubriek. Werd 5de op GP Eindhoven en 6de op de hengstenproef op CSIW Mechelen, 3de op de 1m40 spingtour te Lummen, Winaar GP Lummen, 11de plaats Werelbeker Stuttgart en verschillende klassementen in Internationale proeven

Castelino vd Helle

Grootvader , Ernest, is Elitehengst en GGK bij SF en BWP. Zelf sprong hij onder verschillende ruiters 1m60 en heeft meerdere nakomelingen op het hoogste niveau.

Ernest

Ringostar zelf is zeer lichtvoetig in zijn bewegingen en heeft een mooie sprong op staan. Hij zal in het najaar 2019 opgeleid worden voor henstenkeuring en verkoop.

Ringostar als jaarling